Corecția și mărirea buzelor cu acid hialuronic

Terapii faciale

Buzele au un rol important în estetica facială, fiind cele care constituie elementul atrăgător prin forma și volumul lor. Lipsite de volum, mai puțin conturate și chiar asimetrice, buzele pot fi tratate prin injectarea unor substanțe care produc distensia țesuturilor, remodelând în acest fel volumul și forma lor.

Există o gamă largă de produse injectabile temporare sau permanente. Acidul hialuronic, colagenul, siliconul și chiar grăsimea proprie pot fi injectate pentru remodelarea sau mărirea buzelor.

Preparatele injectabile temporare sunt cele mai utilizate pentru conturarea buzelor. Acidul hialuronic, una dintre cele mai folosite substanțe injectabile, este o polizaharidă naturală și reprezintă un element important în structura pielii și a țesutului conjunctiv. Fiind similar celui care există în organismul uman, acest produs este foarte bine tolerat, fiind sigur și eficient.

Ce presupune tratamentul de augmentare a buzelor?

Produsele injectabile pentru mărirea volumului sau remodelarea conturului buzelor și a feței se prezintă sub forma unor geluri conținute în seringi. Cu ajutorul unui ac foarte fin, gelul este injectat prin diferite tehnici în funcție de zona căruia îi este indicat tratamentul.

Este injectarea de acid hialuronic în buze o procedură dureroasă?

Remodelarea și/sau mărirea buzelor se face după anestezia ramurilor nervoase care inervează buza superioară și pe cea inferioară. Anestezia este asemănătoare celei practicate de stomatologi și se face cu ace atraumatice, disconfortul fiind minim.

Astăzi, multe preparate injectabile conțin și un anestezic, alături de acid hialuronic, astfel că anestezia injectabilă nu își mai are rostul. Concomitent cu injectarea se realizează și anestezia zonei respective.

Există efecte secundare în urma tratamentului de mărire a buzelor cu acid hialuronic?

Reacțiile secundare în urma injectărilor cu acid hialuronic în buze sunt rare. Pot exista însă efecte care dispar la scurt timp:

  • edemațierea (umflarea) și înroșirea zonei injectate (care poate dura 1-2 zile sau chiar mai mult, în funcție de reactivitatea pacientei);
  • schimbarea pigmentului;
  • sângerări sau echimoze;
  • formarea unor mici bile intradermice, greu de perceput, cauzate de textura pielii, dar care vor dispărea în timp.

Există contraindicații ale tratamentului de mărire a buzelor?

  • prezența inflamațiilor, a infecțiilor localizate;
  • boli acute sau cronice ale pielii;
  • lupus eritematos;
  • probleme de cicatrizare;
  • abcese dentare;
  • herpes recidivant;
  • femei însărcinate sau care alăptează;
  • probleme de coagulabilitate a sângelui - contraindicație relativă.

Cât timp durează efectul tratamentului cu acid hialuronic în buze?

În funcție de tipul produsului injectat, durabilitarea efectului variază de la 6 luni la un an. Există și produse semipermanente al căror efect este mai îndelungat. După metabolizarea de către organism, se recomandă o nouă injectare cu acid hialuronic în buze pentru a menține corecția.

Ce recomandări trebuie respectate după procedura de augmentare a buzelor?

  • zona injectată nu va fi atinsă timp de 6 ore după injectare;
  • sunt interzise aplicațiile locale de orice fel timp de 6 ore după injectare; machiajul se poate aplica a doua zi;
  • este interzisă expunerea la soare, solar sau aer rece timp de 2 săptămâni.

prețuri

Injectare acid hialuronic buze
1ml: 350–400€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!