Tratamentul ridurilor prin injectare de acid hialuronic

Terapii faciale

Ridurile sunt formate prin îmbătrânirea fibrei elastice și prin dispariția din piele a colagenului și a acidului hialuronic propriu. O piele ridată este o piele îmbătrânită. Putem să prevenim apariția lor, prin hidratarea corectă și prin protecția pielii cu produse cosmetice, împiedicând cât se poate deshidratarea și ridarea acesteia.

Care sunt tratamentele pentru diferitele tipuri de riduri?

Există două tipuri de riduri, produse prin mecanisme diferite:

Ridurile “de vârstă”, denumite și riduri statice, sunt formate prin scăderea treptată a elasticității pielii (îmbătrânire, expunere solară prelungită). Acestea sunt riduri statice, cum ar fi șanțurile nazolabiale. Pentru corecția lor este necesar să aducem volumul pierdut în interiorul pielii. Respectiv, tratamentul este realizat prin injectii cu acid hialuronic pentru riduri. Respectiv, acid hialuronic, care va reface volumul pierdut, prin injectarea ridurilor cu aceasta substanță.

Ridurile dinamice însă, denumite și “de expresie”, sunt formate prin contracția mușchilor faciali care asigură în fiecare moment expresia feței. Ele pot fi îmbunătățite doar dacă mușchiul de sub piele va fi relaxat. Astfel, pielea se relaxează și ea, iar ridul dispare.

Acest lucru nu se poate face decât prin injectare de toxină botulinică, singura care poate să relaxeze temporar fasciculele musculare, determinând în același timp și netezirea pielii.

Pentru tratamentul ridurilor statice sunt necesare substanțe compatibile cu țesutul uman, care să înlocuiască volumul pierdut. Acidul hialuronic, colagenul sau grăsimea umană pot fi folosite în acest sens, ca de altfel și pentru refacerea conturului feței și a volumelor pomeților sau a buzelor.

Așadar, paleta tratamentelor care presupun redobândirea volumului facial este largă, iar pentru obținerea unui rezultat optim tratamentul trebuie să fie personalizat fiecărui pacient, putând fi combinate mai multe proceduri.

Cum funcționează acidul hialuronic în tratamentul ridurilor?

Acidul hialuronic este esențial pentru a avea o piele hidratată.

Descoperit în anul 1930, acidul hialuronic este o substanță naturală din corpul uman care joacă un rol important în menținerea hidratării pielii și a volumului acesteia. Acidul hialuronic este important și pentru articulații, unde are rol de lubrifiant, dar și pentru globul ocular, asigurându-i volumul.

Molecula de acid hialuronic reține apa, absorbind o cantitate de 1 000 de ori mai mare decât greutatea ei. În acest fel, asigură pielii volumul și hidratarea necesare. Această moleculă se leagă de colagenul și de elastina din piele, transportând către acestea nutrienții necesari.

Combinația triplă dintre acid hialuronic, colagen și elastină determină structura, elasticitatea și volumul pielii, caracteristici care influențează aspectul acesteia.

Cu cât pielea îmbătrânește, cu atât cantitatea de acid hialuronic devine din ce în ce mai insuficientă pentru a-i asigura acesteia prospețimea și aspectul întins, hidratat, neridat. De aceea, aportul extern de acid hialuronic este singurul care poate contribui la restabilirea balanței hidrice a pielii. Calea injectabilă este singura care poate introduce în mod eficient acidul hialuronic direct în derm.

Există numeroase preparate comerciale care sunt destinate restaurării volumului pielii și corectării ridurilor fine, a celor constituite sau a șanțurilor formate prin plicaturarea repetată a pielii. Aceste produse conțin acid hialuronic stabilizat prin tehnici speciale, fără a fi extras din țesuturi animale, care ar putea fi alergenice.

Produsele utilizate și recomandate de mine sunt preparate sigure, hipoalergenice, care conțin molecule de acid hialuronic identice cu cele produse de către organism. De aceea, aceste produse sunt sigure și foarte bine tolerate de către organismal uman.

Care sunt zonele recomandate pentru injectarea cu acid hialuronic?

Ridurile statice de pe orice zonă a feței pot fi îmbunătățite prin injectare de acid hialuronic: șanțurile nazolabiale, ridurile de la colțurile gurii, cele de deasupra buzei superioare, ridurile frontale bine constituite, dar și ridurile apărute la nivelul obrajilor sau al pomeților.

Ce presupune tratamentul cu acid hialuronic?

Produsele injectabile pentru tratamentul ridurilor feței se prezintă sub forma unor geluri conținute în seringi. Cu ajutorul unui ac foarte fin, gelul este injectat prin diferite tehnici în funcție de zona căruia îi este indicat tratamentul. Este necesară doar aplicarea de cremă anestezică pe piele, deoarece preparatele conțin și un anestezic, iar disconfortul la injectare este minim.

Ce recomandări ar trebui respectate după procedura de injectare cu acid hialuronic?

  • zona injectată nu va fi atinsă timp de 6 ore după injectare;
  • sunt interzise aplicațiile locale de orice fel timp de 6 ore după injectare; machiajul se poate aplica a doua zi;
  • este interzisă expunerea la soare, solar sau aer rece până ce roșeața dispare.

Cât timp durează efectul tratamentului cu acid hialuronic pentru riduri?

În funcție de tipul produsului injectat, durabilitarea efectului variază de la 6 luni la un an. Există și produse semipermanente al căror efect este mai îndelungat. În cazul pacienților care fumează, efectul durează mult mai puțin. După metabolizarea de către organism, se recomandă o nouă injectare pentru a menține corecția. Este recomandată o hidratare corespunzătoare, prin ingerarea unei cantități de 1,5-2 litri de apă/zi.

Există efecte secundare în urma tratamentului prin injecții cu acid hialuronic?

Reacțiile secundare în urma injectărilor cu acid hialuronic sunt rare. Pot exista efecte care dispar însă la scurt timp:

  • edemațierea (umflarea) și înroșirea zonei injectate (care poate dura 1-2 zile sau chiar mai mult, în funcție de reactivitatea pacientei);
  • schimbarea pigmentului;
  • sângerări sau echimoze;
  • formarea unor mici bile intradermice, greu de perceput, cauzate de textura pielii, dar care vor dispărea în timp.

Care sunt contraindicațiile acestui tip de tratament al ridurilor?

  • prezența inflamațiilor, a infecțiilor localizate;
  • boli acute sau cronice ale pielii;
  • lupus eritematos;
  • probleme de cicatrizare;
  • abcese dentare;
  • herpes recidivant;
  • femei însărcinate sau care alăptează;
  • probleme de coagulabilitate a sângelui - contraindicație relativă.

prețuri

Injectare acid hialuronic față
1ml: 350–400€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!